18 WEEKS

Bilden har ingenting med inlägget att göra.

God morgon fredag,

I dag går jag in i vecka 18 :) Snart är det bara halva tiden kvar och om lite mer än två veckor får vi reda på om det är en flicka eller en pojke. Det viktigaste är att bebisen är frisk, men sen är det klart att de flesta hoppas på antingen en flicka eller en pojke. I början var jag helt säker på att jag ville ha en liten ”mini Carro” men jag är inte lika säker nu. Haha! Alex önskar att det blir en pojke så vi får helt enkelt se om två veckor. Vi ska be barnmorskan skriva ner könet på en lapp som vi ska lämna på ett konditori där de bakar en tårta med antingen rosa eller blå fyllning för att sedan bjuda hemma våra föräldrar och syskon så att alla är samlade när vi får reda på det :)

Jag har min Natural Cycles app där jag fyller i temperatur och vikt varje morgon. I den appen står där vad som händer med bebisen men jag vet att Alex har en app där det står om bebisen, mamman och pappa (såklart). Eftersom det bara står om bebisen i min app brukar jag läsa på Liberos hemsida, den hittar du här. Såhär står det om gravidvecka 18:

Din mage:

Ansiktsmusklerna har utvecklats tillräckligt för att kunna forma en massa ansiktsuttryck, så kanske grimaserar barnet åt dig ... även om det inte är medvetet. Ännu. Barnet utvecklas och växer stadigt, men nu sker tillväxten lite långsammare. Barnets öron har nått fram till sin slutgiltiga placering och sticker nu ut från huvudet. Ögonen har rört sig längre mot ansiktets framsida. Ögonen har ögonbryn och en antydan till ögonfransar. Näthinnorna reagerar på ljus genom de slutna ögonlocken.

Föräldrar:

Många säger att det är en fantastisk upplevelse att se sitt barn för (kanske) första gången. För pappan eller den partner som inte själv är gravid är det som regel första gången han eller hon verkligen förstår eller tror på att det verkligen är ett barn på väg. Under ultraljudsunder-sökningen känns allting plötsligt så verkligt. Verkligen verkligt.

Egna tankar:

Jag känner mig fortfarande väldigt trött, speciellt på kvällen och då hjälper inget annat än att gå och lägga sig så ibland somnar jag fortfarande innan 20.00. Illamåendet på morgonen har gått över sedan några veckor tillbaka, jag äter en banan när jag går upp för att vara på den säkra sidan. Jag har istället börjat må illa på kvällarna av någon konstig anledning och igår kändes det som jag skulle svimma så jag känner en viss yrsel ibland. Jag har precis börjat äta järntabletter och min mage verkar inte gilla det. Många säger att du blir hård i magen under graviditeten, det är ingenting jag har upplevt (tack och lov) utan det har varit precis som innan. Jag har inte ens blivit hård i mage av järntabletterna utan har mer ”ont” men jag försöker äta så fiberrik kost som möjligt samt att dricka mycket vatten för att undvika hård mage. Min hy ska vi inte prata om, den har gått bananas och det är inte roligt. Annars mår jag hur bra som helst, det vill säga jag mår jättebra. Jag förstår att kroppen reagerar som den gör vilket inte är så konstigt eftersom det växer en liten bebis där inne :)

Snart helg, om några timmar :) Då ska jag och Alex åka ut till Ludaröd, ut i skogen och i den friska luften, inte göra någonting. Skönt! Ladda upp inför julen helt enkelt.

Ha en trevlig helg!

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc