4 MÅNADER

God morgon underbara fredag!

Tänk att Philip redan är 4 månader, hjälp 😱 Var tar tiden vägen? I morgon är det dop för vår lilla kille. Både jag och Alex är döpta och jag tror de flesta i vår ålder är döpta men i dag är det ingen självklarhet att barn döps, utan man har istället en namngivelsefest för barnet. Jag kan förstå många då många avstår dop på grund av att de inte är troende och för att de inte vill välja tro åt sina barn.
Nu har jag faktiskt läst på lite och dopet i Svenska kyrkan (som vi tillhör) är inte någon bekräftelse på personlig tro utan ett upptagande i en kristen gemenskap, där barnet själv får välja att växa i tron. Som jag ser det kommer vår son antingen välja att bekräfta tron, det vill säga konfirmera sig, eller att gå ur Svenska Kyrkan som vuxen, och vad Philip än väljer är OK för mig och helt upp till honom.
Jag själv tycker inte dop står för att man ska visa att man är kristen utan för att man namnges och helt enkelt blir välkomnad till livet av alla som är närvarande på ens dopdag ☺️ Med det sagt, jag ser fram emot att träffa alla på dopet i morgon 💙

Önskar alla en fin fredag och helg!

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc