BAKAD POTATIS MED TONFISKRÖRA

Tonfiskröran blev supergod, den kommer jag göra fler gånger. Den hade varit god att ha i en baguette :) Men bakad potatis är nog som bäst med bara smör, hehe! Du hittar recept på potatis och tonfisk nedan. 
Jag är sugen på glass heeela tiden så jag måste springa ner och köpa lite ni :) Haha! Måste ju ha lite snacks till Sveriges Mästerkock ;) 
Bakad potatis med tonfiskröra (2 personer):2 bakpotatisar1/2 burk tonfisk i solrosolja3/4 dl gräddfil1 hårdkokt ägg1/2 liten rödlök1/4 burk majs1/4 röd paprika1 vitlöksklyfta1 tsk citronsaftCitronpeppar Gör såhär:1. Potatis: Sätt ugnen på 200°.2. Skrubba och nagga potatisarna ordentligt med en gaffel.3. Ugnsbaka potatisarna i ca 1 1/2 timme.4. Känn med en sticka så att de är färdigbakade, ibland kan det ta lång tid.5. Tonfiskröra: Koka upp vatten, lägg i ägget, sänk värmen och låt koka i 7 minuter. Låt ägget kallna.6. Låt majs och tonfisk rinna av.7. Skala och finhacka ägg och rödlök.8. Skölj och strimla paprikan.9. Blanda gräddfil, tonfisk, ägg, rödlök, majs, paprika och citronsaft i en skål.10. Skala och pressa ner vitlöksklyftan.11. Smaka av med citronpeppar.12. Låt röran stå och dra under plast i kylskåpet i ca 30 minuter.13. Skär två djupa skåror i varje potatis och fyll med tonfiskröran.
Lycka till! 
Kram C 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc