BANAN- OCH CHOKLADKAKA

Hej alla,

Innan vi åkte på semester bakade jag en helt fantastiskt god banan- och chokladkaka. Du hittar receptet nedan 😘 Det är första men absolut inte sista gången jag bakar den 😍 Banan och choklad är en perfekt kombination.

Banan- och chokladkaka:

4 bananer

2 ägg, rumstempererad

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

200 g mjölkchoklad

1 dl strösocker

100 g kokosfett, smält

1 tsk espresso

1 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

Dekoration:

4 msk chokladkulor (strössel)


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smörj och bröa en kakform.

3. Blanda mjöl, kakao, socker och bakpulver.

4. Mosa bananerna och lägg i en bunke.

5. Knäck äggen och blanda ner i moset.

6. Tillsätt smält kokosfett, kaffe och vaniljpulver.

7. Blanda långsamt ner de torra ingredienserna i skålen. Blanda inte för mycket, då blir kakan torr.

8. Smält chokladen och blanda ner i smeten.

9. Häll smeten i formen och strö över chokladkulor.

10. Baka i ugnen i cirka 50 minuter.


Tips! Tänk på att alla ugnar är olika, känn med en potatissticka efter cirka 40 minuter.


Lycka till 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc