BARNENS CHILI CON CARNE



Nu senast provade vi chili con carne och även det gick hem hos Philip. Det är verkligen så himla roligt att han tycker om all mat vi lagar 😊 Både jag och Alex älskar chili con carne och det är ju hur lätt som helst att anpassa hettan på chilin beroende på vem som ska äta den. Vi valde att ha i lite chili för att få med smaken men den blev absolut inte stark och Philip mumsade glatt i sig allt på tallriken.
Barnens chili con carne (4 personer + 2 bebisportioner):
450 g färs
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
1 burk kidneybönor
1 röd paprika
1 grön paprika
1 dl fryst majs
6 sparris
Färsk chili
Chilipulver
Paprikapulver
Cayennepeppar
Dragon
Peppar
Gör såhär:
1. Skala och hacka löken.
2. Skölj och dela paprika och sparris.
3. Hetta upp en gryta och stek lök och vitlök tillsammans med alla kryddor.
4. Bryn färsen och tillsätt tomatpure, krossade tomater, buljong och vatten och låt koka upp.
5. Sänk värmen och låt det puttra i 45 minuter, gärna mer.
6. Tillsätt paprika, maj, sparris och bönor 5 minuter innan servering.
7. Servera chilin med en klick gräddfil och med en god brödbit.
Innan du serverar bebis:
1. Mixa 1 1/2 dl chili till önskad konsistens.
2. Smaka innan du matar bebis så att maten inte är för varm.
3. Servera.
Lycka till!
Kram C