Blomkålspizza (2 stycken):
700 g blomkål
1 ägg
35 g parmesanost, riven
75 g mozzarella, riven
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Oregano
Topping:
Räkor
Kalix löjrom
Créme fraiche
Rödlök
Citron
Krossade tomater
Parmesanost
Mozzarella
Stark korv
Gör såhär:
1. Blomkålsbottnen: Mixa blomkålen till ris i en matberedare.
2. Koka, alternativt mikra, riset - låt svalna och lägg riset i en kökshandduk och vrid ut all vätska. När du tror att du har fått ut all vätska, vrid lite till.
3. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
4. Blanda blomkålsriset med ost, ägg och kryddor.
5. Fördela degen på två plåtar med bakplåtspapper.
6. Platta ut till två runda pizzor.
7. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter, till bottnarna är gyllene och krispiga.
8. Topping: Toppa med valfri topping. Jag valde att göra en pizza Bianco och en pizza med tomatsås.
9. Grädda ytterligare 5-7 minuter.
10. Servera direkt.
Hoppas det ska smaka 🌸
Kram C