CHICKEN TIKKA MASALA


Hej alla,
 Herregud säger jag bara, guuud vad gott det blev. Mums! Den enda indiska rätten jag gillar är chicken tikka masala och nu kan jag göra den nääär jag vill :) Det blev verkligen supergott, och så enkelt! Även naanbrödet blev en höjdare, smakade inte så mycket men fick till rätt konsistens, ja allt blev verkligen supergott. Recepten hittar du nedan. Gillar du tikka masala så måste du prova det här receptet :)  Nu sitter vi i soffan och tittar på Fångarna på fortet. Vi hade glömt att köpa ingefära så när Alex var nere och köpte det kom han upp med en överraskning till mig, glass från Glassfabriken! Så jag ska ta en skopa hallonsorbet och en skopa cookies & cream och mysa ner mig i soffan med en filt och tända ljus :) Ha en fortsatt trevlig kväll!  Chicken tikka masala (2 personer + matlåda):350 g kycklingfilé1/2 msk olja1 tsk salt1/2 tsk gurkmeja1 tsk garam masala1 tsk kummin1/2 tsk korriander1/2 krm kardemumma1/4 tsk svartpeppar1/2 tsk rökt paprikapulver 2 msk smör 1 gul lök2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor 1/2 msk ingefära, riven 1 dl krossade tomater1/2 burk, 200 ml, kokosmjölk1 dl kycklingbuljong1/4 tsk chiliflakes1 msk färsk korriander, hackad RisLime  Gör såhär: 1. Blanda alla torra kryddor och gnid sedan in kryddorna i kycklingen. 2. Skala löken och skär i båtar. 3. Smält 2 msk smör i en stekpanna och stek sedan kycklingen på hög värme, den ska gärna "brännas" vid lite, den ska inte bli helt genomstekt. 4. Lyft ur kycklingen från stekpannan, men låt stekfettet vara kvar. 5. Stek löken i matfettet tills den blir genomskinklig, ca 5 minuter.6. Tillsätt tomatpuré, stek i ytterligare 5 minuter tills det fastnar lite i stekpannan.7. Tillsätt riven ingefära och pressad vitlök. 8. Häll i de krossade tomaterna och "skrapa" bort det brända i från stekpannan. 9. Häll i kokosmjölken, rör runt och tillsätt buljongen. Låt det sjuda i ca 15 minuter.10. Lägg sedan i kycklingen och sjud i ytterligare 10 minuter. 11. Servera grytan tillsammans med ris, naanbröd, mango chutney, yoghurt naturell och en klyfta lime.  Naanbröd (4 stycken):1 1/2 dl fingervarmt vatten2 tsk torrjäst2 tsk strösocker4 dl vetemjöl1/2 tsk salt2 msk smält smör2 msk yoghurt naturell  Gör såhär:1. Rör ihop jäst, vatten och socker. Låt stå i 10 minuter.2. Blanda vetemjöl, salt, smält smör och yoghurt med jästblandningen. Rör ihop till en deg och låt sedan stå i en övertäckt bunke i ca 30 minuter.3. Dela degen i 4 lika stora bitar och kavla ut degen till 4 tunna bröd (degen ska vara lite klibbig). 4. Gnid in en stekpanna med smör och hetta upp den till medelvärme.5. Lägg i första brödet i stekpannan och grädda i ca 3 minuter. Brödet ska gärna "puffa" upp sig. Pensla brödet med lite smält smör. 6. Vänd brödet och grädda i ca 3 minuter till.7. Vira in det klara brödet i en varm handduk medan du gräddar de andra.  Lycka till!  Kram C    

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc