CHILI CON CARNE

När jag kom hem från ansiktsbehandlingen hade min älskling lagat chili con carne, receptet hittar du nedan. Den blev lagom stark och helt perfekt med en klick créme fraiche på. Mums! Det var extra gott i dag eftersom det var länge sedan vi åt det :) 
Nu till något helt annat. Jag ligger i sängen just nu och för någon minut sedan kände jag hur det drog i hela magen, när jag tittar ner på magen är den sned och då menar jag verkligen jättesned. Haha! Högersidan av magen stod rakt upp och den vänstra var plattare än den har varit på länge. Det såg riktigt sjukt ut. Jag försökte ta en bild men det syntes såklart inte på samma sätt :( 
Chili con carne (4 personer):400 g färs1 burk passerade tomater3 dl köttbuljong1 burk blandade bönor, 190 g1 burk majs1 röd paprika2 gula lökar6 vitlöksklyftor1/2 färsk chili1 tsk chili1 tsk rökt paprika1/2 tsk spiskummin1 tsk strösockerSaltPeppar   Gör såhär:1. Hetta upp olja i en gjutjärnsgryta och lägg i färsen.2. Stek på hög värme tills alls vätska är borta och färsen fått en gyllenbrun färg, rör om hela tiden. 3. Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner i färsen och fräs i ca 5 minuter.4. Tillsätt alla kryddor och fräs på hög värme i ca 2 minuter.5. Häll i de passerade tomaterna, tomatpuré och buljong och låt småputtra under lock i 1 1/2 timme.6. Skölj och dela paprikan.7. Blanda ner paprika, majs och bönor och låt koka i ca 5 minuter till.8. Smaka av med salt och peppar.9. Servera med créme fraiche och en god brödbit. Lycka till! Kram C  

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc