CHILI WITH A TWIST

Jag kommer inte riktigt ihåg när men det var ett tag vi gjorde chili hela tiden och en av gångerna tror jag att vi saknade bönor (varken jag eller Alex är speciellt förtjusta i dem heller) så det slutade med att vi stoppade i lite annat i grytan. Det kom senare att bli vår favorit så nu har vi alltid i majs och sparris, den här gången glömde vi dock bönor, hehe 😏 Den blir mycket matigare med bönor så det är ändå gott att ha med 😊 En riktig favorit här hemma! 


Chili with a twist (4 personer):

450 g färs

2 gula lökar

5 vitlöksklyftor

2 köttbuljongtärningar

3 dl vatten

1/2 burk krossade tomater

2 msk tomatpure

1 burk blandade bönor (som vi glömde)

1 röd paprika

1 grön paprika

1 burk majs

6 sparris

Färsk chili

Rökt paprikapulver

Paprikapulver

Cayennepeppar

Timjan

Salt

Peppar


Gör såhär:

1. Skala och hacka löken.

2. Skölj och dela paprika och sparris.

3. Hetta upp en gryta och stek lök och vitlök tillsammans med alla kryddor.

4. Bryn färsen och tillsätt tomatpure, krossade tomater, buljong och vatten och låt koka upp.

5. Sänk värmen och låt det puttra i 45 minuter, gärna mer.

6. Tillsätt paprika, maj, sparris och bönor 5 minuter innan servering.

7. Servera chilin med en klick gräddfil och med en god brödbit.


Lycka till!


Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc