CHOCOLATE MUD CAKE


Oh my, kladdkakan blev peeerfekt! Jag hade glömt hur gott det är, och lätt, tog totalt 20 minuter. Receptet hittar du nedan. Kladdkakan blir väldigt platt, så vill du ha den lite högre är det bara att dubbla satsen eller ta i lite bakpulver. Här hemma har det inte hänt mycket i dag, jag har gjort min granola och bakat kladdkaka samtidigt som jag har tittat på Gossip Girl. Just nu ligger jag bara i sängen och tar det lugnt så att jag är pigg i kväll när vi ska spela boule med mina kusiner. Jag gillar Boulebar Malmö, trevlig miljö och väldigt god mat. Definitivt värt ett besök! Jag ska snart börja packa för vi åker till Ludaröd tidigt i morgon för sen kommer Putte och Sophie vid lunch och Louise och Andreas framåt kvällen. Kladdig kladdkaka: 100 g smör 2 dl strösocker 2 ägg 1 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret i en kastrull, höll sedan det i en bunke. 3. Tillsätt socker och ägg, blanda väl. 4. Blanda ner alla övriga ingredienser. 5. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter. 6. Låt kakan svalna, pudra över florsocker och servera med vispad grädde, glass eller bär. Tips: Känn med en potatissticka efter ca 10 minuter i ugnen för att få den perfekta, kladdiga konsistensen. Min behövde endast 13 minuter men alla ugnar är olika. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc