CHRISTMAS CANDY

Hej alla, Bilderna ovan är bilder på julgodis som inspirerar mig. När jag och mamma var i Tomelilla köpte vi världens godaste kola - chokladkola från Österlens matmarknad. Så himla god, så god att jag måste prova göra egen nu till jul. Kola går att göra på alla möjliga sätt, med eller utan grädde, med riktigt choklad eller med kakao. Många säger att Valrhonas kakaopulver med 100 % kakao ger en kraftig och rund chokladsmak som förhöjer vilket recept som helst men jag läste att Willys kakao fått bättre betyg än Valronas, kan vara värt att prova. Det här receptet tänkte jag i alla fall använda mig av: Mjuk chokladkola:100 g smör 1 1/2 dl strösocker1 /2 dl ljus sirap4 msk Valrhonas kakao1 msk vaniljsocker Gör såhär:1. Koka samman alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull (har du ingen kan du använda en stekpanna) och koka på svag värme under omrörning. Gör kulprovet efter ca 5 minuter.2. När kolan har tjocknat, häll ut kolan i en form med bakplåtspapper eller i knäckformar. 3. Låt stå i kylskåpet tills den svalnat och skär eller klipp den i bitar.  Tips! Slå in bitarna i bakplåtspapper som fina karameller eller lägg i fina strutar eller i en fin ask.  Lycka till! När jag googlade runt efter bilder hittade jag även receptet nedan: Lakritskola med turkisk peppar:3 dl socker3 dl grädde1 dl ljus sirap1 msk kakao0,75 dl turkisk peppar (hårda karameller)2 tsk smör200 g mörk chokladFlingsalt Gör såhär:1. Krossa karamellerna i en mortel (de behöver inte vara finkrossade). 2. Koka ihop socker, grädde, sirap, kakao och turkisk peppar tills smeten har uppnått 120°C, det går även att göra ett kulprov. 3. Ta av från spisen och rör i smöret. 4. Häll ut i en form med bakplåtspapper och låt kallna i kylskåpet. 5. Skär kolan i bitar för att sedan doppa i smält mörk choklad och toppa med lite flingsalt precis innan chokladen har stelnat.  Tips:Det är mycket lättare att doppa kolan om den är riktigt kall. Lycka till!  Kram C 

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc