CHRISTMAS INSPO

Hej alla, Det är snart två dagar kvar till julafton och jag har ingen julkänsla alls just nu så därför satte jag ihop två collage med julinspirerande bilder. Är det fler som inte känner av julen? Jag tror tyvärr att snön bidrar en hel del till julkänsla och julstämning och det kommer vi inte få i år. Det enda i vårt hem som gav mig lite julkänsla var stjärnan i köket men när vi kom hem i söndags hade den slocknat. Jag antar att lampan behöver bytas så får fixa en ny i morgon. Jag är inte det minsta sugen på att byta lampan för jag hade jättebry med att få stjärnan att hänga rakt och jag misstänker att jag kommer ha samma problem igen. Haha! Jag tror att sladden har snurrat sig på ett konstigt sätt som inte syns för stjärnan "gungade" lite hela tiden. Vi har precis ätit flygande Jacob, receptet hittar du nedan. Jag tror att jag har gjort flygande Jacob en gång tidigare så när jag letade efter recept valde jag Allt om mats recept. Vad jag inte visste var att enligt det klassiska receptet ska kycklingen kryddas med italiensk salladskrydda. Jag tyckte det lät lite skumt när jag läste igenom receptet men jag provade och det blev hur gott som helst. Flygande Jacob (2 personer): 1/2 grillad kyckling 1 banan 2 dl vispgrädde 1/2 dl chilisås 1 paket bacon Salladskrydda Ris Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Bena ur kycklingen och lägg bitarna i en ugnsfastform. Strö över salladskrydda. 3. Skala bananen. Dela bananen först på tvären och sedan på längden. Lägg bananbitarna ovanpå kycklingen. 4. Vispa grädden och blanda den med chilisås. 5. Häll blandningen över kyckling- och bananbitarna. 6. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. 7. Skär under tiden baconet i små bitar och knaperstek den. 8. Servera med ris, knaperstekt bacon, salta jordnötter och grönsallad. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Caroline Svensson,

Instagram @inthemakingbyc