CINNAMON BUN DAY!

Igår bestämde jag mig för att jag inte skulle baka egna kanelbullar idag på Kanelbullens dag, därför tog jag med mig pengar när jag var ute och gick med Louise innan lunch, ifaaaall jag skulle bli sugen.
Haha, och det blev jag. Så jag stannade till på Systrar & Bröder. De hade tre varianter att välja mellan: en gigantisk kanelbulle (den var säkert tre gånger så stor som en normal), en "normal" och en med bara "mitten" på kanelbullen. Alla vet att den godaste biten på kanelbullen är mitten så jag tog självklart två av den sorten. I veckan när jag läste tidningen Metro hittade jag följande recept på kanelbullar som lät gott. Kanel- & äppelbullar (40 st): 50 g jäst 5 dl mjölk 2 ägg 2 dl strösocker 200 g smör 1 tsk salt 1020 g vetemjöl Fyllning: 2 dl äppelmos Kanel Toppa med: 2 äpplen 2 msk olja, neutral 1 dl strösocker 1 tsk kardemumma Gör såhär: 1. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig. 2. Tillsätt ägg, socker, smöret i klickar, salt och mjöl. 3. Bearbeta degen kraftigt tills den blir smidig, minst 5 minuter i maskin eller 10 minuter. 4. Låt jäsa under plast till dubbel storlek, minst 30-40 minuter. 5. Finhacka äpplena, fräs i lite olija i en gryta. Tillsätt strösocker och lått puttra tills det tjocknar. Ställ grytan åt sidan. 6. Ta upp degen på bakbord. Dela i två delar, kavla ut till en platta och bred över äppelmos och strö över kanel. Rulla och skär till bullar. Lägg på en smord plåt. 8. Låt jäsa till dubbelstorlek ca 30 minuter. 9. Sätt ugnen på 230°. 10. Skeda över äppelbitar och sockerlag och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna svalna. Lycka till! Nu har jag ätit upp den ena, den andra var egentligen till Alex men vi får se om den finns kvar när han kommer hem. Jag måste sätta igång med min utrensning nu. Ha en fortsatt trevlig dag. Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc