DADELBOLLAR

Förra helgen gjorde jag dadelbollar för första gången och herregud vad goda de blev. Jag har smakat dadelbollar en gång tidigare men mina blev godare 😏 Haha! Ni bara måste prova. Och nej, självklart går dadelbollar inte att jämföra med chokladbollar för dadelbollar är hundra gånger godare 😃 Det här är helt enkelt ett nyttigare och godare alternativ till den klassiska chokladbollen. Jag valde att toppa mina med matcha pulver.


Dadelbollar (ca 16 stycken):

1 dl havregryn

50 g mandlar

150 g dadlar

1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)

1 tsk kakao

1 nypa salt

Topping:

Kokosflingor

Pistagenötter

Matcha pulver

Sesamfrön

Kakao


Gör såhär:

1. Lägg havregryn, mandlar, vaniljpulver, kakao och salt i en matberedare och kör till det har blivit ett fint mjöl.

2. Tillsätt sedan dadlar och kör till du har en bindande massa.

3. Forma till runda bollar och rulla i valfri topping.

4. Låt dadelbollar stå i kylskåpet i ca 1-2 timmar.


Lätt som en plätt, hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc