DEN PERFEKTA RÄKMACKAN

Åh i kväll gjorde vi en riktigt god räkmacka, receptet hittar du nedan. Så himla gott, ibland är räkor bara för gott! Jag hade lite svårt för räkor när jag var gravid och har inte varit sugen på det efteråt men i dag var jag verkligen sugen på skaldjur ☺️ Nu är det snart Idol. Vi missade tydligen det i går, kan bero på att vi inte tittar på tv längre. Haha! När Philip sover finns det tusen andra saker som man vill göra.


Den perfekta räkmackan (2 portioner):

​500 g oskalade räkor 

4 skivor vitt bröd

2 ägg 

2 salladsblad

1/3 rödlök

2 msk majonnäs

1/2 citron

Dill

Salt

Peppar 


​Gör såhär: 

​1. Skala alla räkor och lägg i en skål. 

2. Skala och finhacka löken. 

3. Koka upp vatten, när vattnet börjat koka, sänk värmen och rulla ner äggen i vattnet med en sked. Sätt timern på 8 minuter. 

4. När äggen är färdiga, skölj i kallt vatten för att sedan skala. 

5. Stek brödskivorna i rikligt med smör. 

6. Lägg en brödskiva på varsin tallrik. Bred över majonnäs. 

7. Lägg på sallad, äggskivor, räkor, lök och mer majonnäs. 

8. Pressa över citron, salta och peppra och garnera med dill. 

9. Lägg till sist den andra skivan bröd på toppen, servera! 


Lycka till! 


Kram C 

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc