DET PERFEKTA ÄGGET


God morgon och välkommen fredag :) 
Jag och Philip har precis ätit frukost, i dag bjöds det på löskokt ägg, avokado och lite mache till det. Det var väldigt längesedan jag åt ägg till frukost så därför fick det bli det i dag. Hur gör ni för att få ert ägg sådär perfekt, hård äggvita och lös äggula? Läs hur jag gör nedan. 
Nu ska vi upp en runda i stan. Jag tycker det är så mysigt att gå i stan nu när jag är mammaledig. Jag behöver inte köpa någonting och inte titta i affärer, utan bara gå runt och titta på allt och alla :) Men i dag ska vi till Svenssons i Lamhult. Jag är på jakt efter ett matbord och jag såg att de har 10 % på deras hemsida så jag tänkte först gå till butiken och titta på några bord live, det är alltid lättare :) 
Det perfekta ägget (relativt litet ägg):1. Jag börjar med att ta ut ägget från kylskåpet så att det inte kommer direkt från kylan, detta för att undvika att ägget spricker.2. Koka sedan upp vatten i en kastrull, ta bara så mycket att det täcker ägget. 3. När det kokar, sänk värmen till medel och lägg i ägget med en sked. 4. Sätt timern på 7 minuter, när det är 1 minut kvar, räkna till 20 och ta sedan bort kastrullen från spisen. Jag använde alltid spisklockan, du kan självklart använda mobilen istället så slipper du räkna ;) 5. Häll av det varma vattnet och skölj ägget i kallt vatten, ca 20 sekunder. 
Lycka till! 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc