DUBBELPANERAD SCHNITZEL MED FRITERADE POMMES

 Mums! Det var längesedan vi åt schnitzel, oktober faktiskt om jag ska vara exakt ;) Haha! Det är det som är roligt med att ha en blogg, att du när som helst kan gå tillbaka och titta vad du åt och när du åt det.
Vi tänkte börja titta på Billions i dag, någon som har sett det? Både jag och Alex har hört att serien ska vara jättebra. Och på söndag börjar min favoritserie, House of Cards. Yes! Äntligen kommer det något bra på tv :) Här kommer receptet på schnitzeln och våra pommes.  Dubbelpanerad schnitzel med friterade pommes (2 personer):300 g kalvinnanlår1 1/2 dl vatemjöl1 1/2 dl panko ströbröd1 äggSmörCitronPommes:300 g potatis av fast sort1 liter rapsoljaSalt Gör såhär:1. Schnitzel: Banka ut schnitzlarna. Använd en uppskuren plastpåse och lägg in köttet, banka tills skivorna blir ca 5 mm tjocka.2. Ta fram 3 djupa tallrikar och lägg i mjöl, ströbröd och uppvispat ägg.3. Börja med att vända köttet i mjöl (se till så att hela köttet är täckt) och klappa lätt på köttet så att överflödigt mjöl faller bort, vänd sedan köttet i ägget och sist i ströbröd.4. Lägg köttbitarna på en torr tallrik för att "torka" innan stekning, ca 15 minuter.5. Pommes: Tvätta potatisen ordentligt om du vill ha kvar skalet (som jag vill) och skär potatisen i tuna stavar, ca 8 mm tjocka.6. Skölj potatisen i kallt vatten. Vi brukar alltid koka potatisen tills den blir mjuk (tar max 3 minuter) men det går lika bra att lägg dem i varmt vatten för att dra ut stärkelsen ur potatisen.7. Häll av vattnet och låt potatisen torka på en ren handduk.8. Häll oljan i en stor kastrull och värm upp oljan till 160°.9. Stoppa ner en näve potatisar och fritera tills de fått en fin färg, lägg inte i för många åt gången för då svalnar oljan. 10. Låt oljan rinna av från pommesen. Salta ordentligt. 11. Schnitzel: Stek på medelhög värme i smör, ca 1-2 minuter per sida.12. Servera schnitzeln med pommes, en citronskiva och bearnaisesås.  Lycka till! Kram C  

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc