ENKELT OCH NYTTIGT MOROTSBRÖD

Jag tror att jag har bakat morotsbröd en gång tidigare men jag kunde inte hitta receptet så det fick bli till att testa sig fram. Morötter och filmjölk gör brödet extra saftigt och gott - det här brödet kommer definitivt bakas fler gånger. Ät brödet till frukost, mellanmål eller servera till soppan. Brödkryddorna ger en god smak av anis och kummin, tycker man inte om det, minska mängden brödkryddor. Jag tycker inte att man ska hoppa över kryddorna då de höjer smakerna på brödet.

Enkelt och nyttigt morotsbröd (1 limpa):

300 g morötter

2 ägg

3 dl gammeldags filmjölk

4 dl grahamsmjöl

2 dl rågmjöl

1 dl linfrön

1 dl dinkelflingor

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 msk brödkryddor

Solrosolja

Topping:

Pumpakärnor


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

2. Blanda alla torra ingredienser.

3. Riv och skala morötterna fint - krama ur all vätska ut morötterna.

4. Vispa äggen fluffigt.

5. Blanda samman allt till en kladdig deg och låt svälla i cirka 15 minuter.

6. Smörj en brödform med solrosolja, alternativt smör eller kokosolja.

7. Häll smeten i formen och toppa med pumpakärnor.

8. Grädda i ugnen i cirka 1 timme.

9. Låt brödet svalna något innan du skär upp det.


Tips:

- Om du har en juicer, använd spillet från morötterna till brödet - det gjorde jag.

- Skär brödet i skivor och lägg in i frysen och ta fram en skiva när du är sugen.


Hoppas det ska smaka

Kram C

Gillar

Kommentarer

christinesstories
christinesstories,
Det verkar ju riktigt gott! Kanske ska jag variera detta med det sedvanliga hälsobrödet. Måste lära mig att baka fler än tre grejer, hehe.
nouw.com/christinesstories
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Hehe ja man blir lätt lite bekväm av sig. Prova, väldigt saftigt bröd.
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc