ENSAM FÖRÄLDER

Bilder från tidigare lektioner.

Nu har vi varit på babysim och den här gången följde Alex med, tack och lov. Jag kan säga att jag beundrar verkligen alla mammor som har varit där själva från första lektionen, wow. Alex var ju med mig de två första gångerna och det var skönt för då hade jag alltid en hjälpande hand om det var någonting men förra gången hann inte Alex så jag fick åka dit själv. 

De vill helst inte att man tar med vagnen in så därför har jag inte gjort det. Förra gången hade jag inte fått min bil och Philips nya bilstol så då tog jag med babyskyddet in i simhallen men jag hade lika bra kunnat lämna det i bilen för Philip ville inte sitta i stolen. Haha! Jag hade förberett med handduk, filtar och nappflaska om någonting skulle hända. 

Det började med att Philip somnade i bilen så han var lite kinkig när vi kom dit, han blev ledsen när vi kom in i omklädningsrummet så jag fick amma honom en stund. 

Duschen är egentligen inga problem men det hade underlättat om han hade kunnat sitta i en Ikea-stol. Nu får jag hålla honom utanför duschen när jag själv duschar. 

Simlektionen, samma, eftersom jag har badat själv med Philip även när Alex har varit med men sen, sen så, det är då det jobbiga börjar. Förra gången blev Philip ledsen så fort jag satte ner honom i stolen så jag fick ut med en handduk på golvet (det tog emot väldigt mycket 😁) och två filtar över handduken, upp med nappflaskan. När jag sitter där och matar Philip slår det mig att jag inte kan byta om när jag matar honom, så jag bullar upp ett berg med min handduk och lutar flaskan mot berget. När jag ska torka mig inser jag att Philip använder alla handdukar så jag får ta på mig kläderna trots att jag är blöt (jag hatar det), haha! Philip hade ätit upp lagom till jag var färdig så efter det satte jag tillbaka honom i stolen och då somnade han direkt. Puh! 

Utöver allt det här var det sjuuukt tungt eftersom jag var tvungen att bära Philip i babyskyddet i den ena handen och en väska med tusen saker i i den andra handen 😕 
I dag gick det lätt som en plätt, allting är mycket lättare när man är två ☺️

Verkligen, stor eloge till alla ensamstående föräldrar eller alla föräldrar som är i samma situation som jag var, vilket många måste vara någon gång under sina liv 😅

Har ni några tips på hur man kan göra istället, för jag kommer med stor sannolikhet behöva åka dit själv fler gånger? 

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc