FISH BURGER


Mums! Fiskburgare är för gott, och så lätt det är. Det kommer jag definitivt göra fler gånger. Jag måste varna för att såsen är gaaanska stark, men det förstår ni kanske eftersom det är Srirachasås i, hehe! Nu blir det back to bed, eller ja, lägga mig till rätta, jag äter numera alla mina måltider i sängen. Hemskt, men sant! Jag kommer nog få liggsår. Här kommer recepten på burgare och majonnäs. 

Torsk- och laxburgare (2 personer):140 g laxfilé150 g torskrygg1 ägg1 msk1 msk citronsaft1 msk persiljaSaltPepparOlja till stekning Chilimajonnäs (ca 1/2 dl):4 msk majonnäs4 tsk Srirachasås1 tsk citronsaftPeppar Gör såhär:1. Majonnäs: Blanda majonnäs, srirachasås och citronsaft väl.2. Smaka av med peppar.3. Fiskburgare: Skär fisken i mindre bitar och körs sedan i en mixer till en jämn fiskfärs.4. Lägg färsen i en bunke, tillsätt ägg, ströbröd, citronsaft och kryddor. Blanda väl.5. Täck bunken och låt vila i kylen i ca 30 minuter.6. Ta ut färsen, blöta händerna och forma till burgare. 7. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och burgarna i ca 4 minuter på varje sida. 8. Servera burgaren i ett salladsblad med avokado, rödlök, gurka, tomat och chilimajonnäs.  Lycka till! Kram C 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc