FISH SOUP

 Hej alla, 
Vad gör ni en kväll som den här? Vi har precis ätit en gudomligt god fisksoppa, en riktigt klassiker. Receptet hittar du nedan. Nu tittar vi på Fångarna på fortet och äter godis från hemmakväll, mums! 
Krämig fisksoppa med saffran (2 personer):140 g laxfilé150 g torskrygg150 g oskalade räkor 1/2 purjolök1 gul lök2 vitlöksklyftor1 liten morot2 1/2 dl vitt vin1 1/2 dl vispgrädde2 1/2 dl vatten1 fiskbuljongtärning1 msk apelsinsaft1 msk tomatpuré0,5 g saffran1/2 tsk timjan1/2 tsk basilkaSaltPepparAioli:2 msk majonnäs1 msk crème fraiche2 vitlöksklyftor1 tsk citronsaftFlingsaltPeppar Gör såhär:1. Aioli: Blanda majonnäs och crème fraiche.2. Pressa ner vitlöksklyftorna och citronsaften.3. Krydda med salt och peppar.4. Fisksoppa: Skala och skiva moroten i slantar.5. Skär ett snitt i purjolöken, skölj och skiva.6. Finhacka den gula löken,7. Fräs lök, purjolök och vitlök så det blir mjukt och tillsätt timjan och basilika.8. Låt buljongtärningen koka upp i vattnet och tillsätt vin, grädde, saffran, tomatpuré och apelsinsaft och låt soppan sjuda i ca 10 minuter.9. Skär fisken i 3 cm kuber.10. Lägg fisken i soppan och låt sjuda i några minuter.11. Tillsätt räkorna precis innan servering, men bara så att de blir varma annars blir räkorna sega.12. Servera soppan med en klick aioli och en skiva färsk baguette. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc