FISKGRATÄNG FÖR SMÅ MAGAR

Hej alla,

I går lagade jag fiskgratäng och gjorde en mini-gratäng till Philip (och till min bild 😜) visst blev den söt? 😊 Det var evigheter sedan vi gjorde fiskgratäng och den här gången provade jag ett nytt recept.


Bebis fiskgratäng (2 portioner + bebisportion):

300 g torskrygg

50 g riven ost, lagrad

Vitpeppar

Potatismos:

600 g potatis, mjölig

2 äggulor

3 msk smör

1/2 dl mjölk

1/2 dl grädde

Peppar

Sås:

1 fiskbuljongtärning

1 dl vatten

1 dl vispgrädde

1 dl vitt vin

1 dl hackad dill

1 msk pressad citron

1 msk smör

2 msk vetemjöl

1 krm cayennepeppar

Tillbehör:

Gröna ärtor


Gör såhär:

1. Potatismos: Skala, koka och pressa potatisen tillsammans med gräddmjölk.

2. Rör ner äggula och smör och smaksätt med peppar.

3. Smörj en ugnssäker form med smör.

4. Spritsa små potatistoppar längs med kanterna på formen.

5. Fisk: Skär torsken i 3 cm kuber och krydda.

6. Lägg i fisken och strö över den rivna osten.

7. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Sås: Smält smöret och ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölet.

9. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt buljongtärning, vatten, grädde, citron, cayennepeppar och dill under omrörning.

10. Låt såsen koka i cirka 5 minuter. Häll sedan över fisken.

11. Gratinera i ugnen i cirka 25 minuter eller till torsken är minst 52 grader.

12. Garnera gratängen med dillvippor.

13. Servera!


Innan du serverar bebis:

1. Mixa 1 dl fisk/sås med 1 msk potatismos, 10 gröna ärtor och 1 msk skirat smör.

2. Smaka innan du serverar bebis så att maten inte är för varm.

3. Servera.


Lycka till!

Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc