FISKGRATÄNG FÖR SMÅ MAGAR



Hej alla,
I går lagade jag fiskgratäng och gjorde en mini-gratäng till Philip (och till min bild 😜) visst blev den söt? 😊 Det var evigheter sedan vi gjorde fiskgratäng och den här gången provade jag ett nytt recept.
Bebis fiskgratäng (2 portioner + bebisportion):
300 g torskrygg
50 g riven ost, lagrad
Vitpeppar
Potatismos:
600 g potatis, mjölig
2 äggulor
3 msk smör
1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
Peppar
Sås:
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl hackad dill
1 msk pressad citron
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 krm cayennepeppar
Tillbehör:
Gröna ärtor
Gör såhär:
1. Potatismos: Skala, koka och pressa potatisen tillsammans med gräddmjölk.
2. Rör ner äggula och smör och smaksätt med peppar.
3. Smörj en ugnssäker form med smör.
4. Spritsa små potatistoppar längs med kanterna på formen.
5. Fisk: Skär torsken i 3 cm kuber och krydda.
6. Lägg i fisken och strö över den rivna osten.
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Sås: Smält smöret och ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölet.
9. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt buljongtärning, vatten, grädde, citron, cayennepeppar och dill under omrörning.
10. Låt såsen koka i cirka 5 minuter. Häll sedan över fisken.
11. Gratinera i ugnen i cirka 25 minuter eller till torsken är minst 52 grader.
12. Garnera gratängen med dillvippor.
13. Servera!
Innan du serverar bebis:
1. Mixa 1 dl fisk/sås med 1 msk potatismos, 10 gröna ärtor och 1 msk skirat smör.
2. Smaka innan du serverar bebis så att maten inte är för varm.
3. Servera.
Lycka till!
Kram C