FLÄSKPANNKAKA


Hej alla,
Det var riktigt längesedan vi åt fläskpannkaka och då vi hade alla ingredienser hemma åt vi det till lunch. Det enkla är oftast det goda 👍 Jag minns att jag älskade skolans fläskpannkaka, det var typ det enda jag kunde äta i skolan, och jag försöker fortfarande göra den lika god och i dag var jag nära 😃 Haha!
Fläskpannkaka (2 personer):
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
200 g kalkonbacon
100 g vitkål
½ äpple
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 krm flingsalt
½ krm grovmalen svartpeppar
Lingon
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa mjöl och mjölk till en klumpfri smet.
3. Tillsätt ägg, salt och vitpeppar.
4. Stek baconen lite lätt krispigt. Lägg det sedan i en ugnsform.
5. Häll smeten över baconen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
6. Finstrimla vitkål.
7. Kärna ur och tärna äpplet.
8. Blanda olivolja, citron, salt och peppar. Blanda ner kålen och äpplet och rör runt.
9. Servera fläskpannkakan med vitkålssallad och lingon.
Smaklig spis 🌸
Kram C

Gillar
Kommentarer

