FLYGANDE JAKOB

 

Hej alla, Jag har precis ätit flygande Jakob, receptet hittar du nedan. Det fick tyvärr blo gamla bilder i dag för min kamera var inte laddad, störigt. Flygande Jakob har kommit att bli en av mina favoriträtter för tillfället. Banan (sött), bacon och jordnötter (salt) = bästa kombinationen! Den här gången gjorde jag det med färsk kyckling istället för grillad kyckling. Jag gillar nog färsk kyckling bättre än grillad, för grillad kan på något sätt bli lite "trådig". Förra gången vi åt flygande Jakob hade Alex som önskemål att skära bananen i mindre bitar och det gjorde vi den här gången men sen skulle inte Alex äta hemma längre så han fick aldrig smaka det. Det känns det samma för mig men kanske var lite godare med skivor istället för bitar.  I morgon ska jag och Louise till Ullared så just nu ligger jag i sängen och går igenom min inköpslista och skriver ner priset på allting jag ska handla. För även om där är billigt så finns det säkert saker som inte är "billigt" där och det enda sättet att veta det är att hålla koll på vad sakerna kostar i vanliga affärer. Min inköpslista består typ bara av rengöringsprodukter och plastpåsar. Haha! Jag vet att leksaker från Brio är billigare där så det tänkte jag köpa en del :) Flygande Jakob (2 personer + matlåda):1/2 grillad kyckling eller 300 g färsk kyckling1 banan2 dl vispgrädde1 dl chilisås1 paket baconSalladskrydda1 näve jordnötterRis Gör såhär:1. Sätt ugnen på 225°C.2. Bena ur kycklingen och lägg bitarna i en ugnsfastform. Strö över salladskrydda.3. Skala bananen. Dela bananen först på tvären och sedan på längden. Lägg bananbitarna ovanpå kycklingen. 4. Vispa grädden och blanda den med chilisås.5. Häll blandningen över kyckling- och bananbitarna.6. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.7. Skär under tiden baconet i små bitar och knaperstek den. 8. Servera med ris, knaperstekt bacon, salta jordnötter och grönsallad. Lycka till! Kram C 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc