FLYING JACOB

Hej alla, Nu börjar jag äntligen må lite bättre så det verkar som att penicillinen hjälpte ganska snabbt. Tyvärr tror jag att min graviditet gör det lite svårare för mig att bli bättre för jag har aldrig haft såhär långvarig förkylning och aldrig fått bihåleinflammation bara för att jag varit förkyld. Störigt för den här gången var jag verkligen jääättenoga med att snyta mig hela tiden, men det hjälpte tydligen inte. Vi har precis ätit flygande Jakob, receptet hittar du nedan. Först, ursäkta, jag vet att bilderna inte blev de bästa men jag får skylla på att jag inte mår hundra + att alla maträtter inte är världens lättaste att fotografera. Flygande Jakob har kommit att bli en av mina favoriträtter för tillfället. Banan (sött), bacon och jordnötter (salt) = bästa kombinationen! Den här gången gjorde vi det med färsk kyckling istället för grillad kyckling. Jag gillar nog färsk kyckling bättre än grillad, för grillad kan på något sätt bli lite "trådig". Alex hade som önskemål att skära bananen i mindre bitar, jag gillar lite större men nästa gång ska vi prova att skiva den i slantar istället. Flygande Jakob (2 personer + matlåda): 1/2 grillad kyckling eller 300 g färsk kyckling) 1 banan 2 dl vispgrädde 1 dl chilisås 1 paket bacon Salladskrydda 1 näve jordnötter Ris Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Bena ur kycklingen och lägg bitarna i en ugnsfastform. Strö över salladskrydda. 3. Skala bananen. Dela bananen först på tvären och sedan på längden. Lägg bananbitarna ovanpå kycklingen. 4. Vispa grädden och blanda den med chilisås. 5. Häll blandningen över kyckling- och bananbitarna. 6. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. 7. Skär under tiden baconet i små bitar och knaperstek den. 8. Servera med ris, knaperstekt bacon, salta jordnötter och grönsallad. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc