FÖRBEREDER INFÖR I KVÄLL

God morgon alla fina!

Jag älskar det här vädret, kallt och frisk luft samtidigt som solen skiner - det är höst för mig ☀️🍁

Jag står just nu och förbereder kvällens middag, pizza, som jag fick äran att bestämma 😋 Färdigköpt pizzadeg från affären är ett no no för mig, den är så hiiimla söt så det smakar inte ens pizza. Dessutom går det så himla fort att slänga ihop degen, ännu fortare om du har en KitchenAid 👍🏼 Vad brukar ni ha på era pizzor? I kväll blir det två olika topping men det är en överraskning för Alex så ni får se senare ☺️ Här kommer receptet på pizzadegen.


Pizzadeg i KitchenAid (4 pizzor):

50 g färsk jäst

2 1/4 dl ljummet vatten

1/2 tsk salt

2 tsk olivolja

5 1/2 - 8 dl vetemjöl special


Gör såhär

1. Blanda ut jästen i ljummet vatten.

2. Tillsätt salt, olivolja och 5 1/2 - 6 dl mjöl.

3. Sätt på degkroken på din KitchenAid och mixa på 2:ans hastighet i 1 minut.

4. Fortsätt på hastighet 2 och tillsätt resterande mjöl, 1 dl i taget, till degen har fastnat på degkroken, knåda på 2:ans hastighet i ytterligare 2 minuter.

5. Låt degen jäsa under handduk i 1 timme. 

6. Sätt ugnen på 230 grader. 

7. Dela degen på 4 delar och kavla ut på mjölat bakbord. 

8. Toppa pizzan och grädda i ca 15-20 minuter. 


Lycka till! 


Kram C 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc