FOUR KINDS OF MUSHROOMS!

Svamplycka!
Vi hittade fyra sorters svampar i skogen i förmiddags. Gula kantareller, trattkantareller, svart trumpetsvamp och Karl Johan. Woho! Jag ser fram emot att laga en god pastarätt med den svarta trumpetsvampen, som tydligen är skogens lyxigaste svamp.
Svart trumpetsvamp
Karl Johan
Alla nya mattidningar innehåller recept med svamp, vilket är perfekt! Ikväll blir det torsk med gula kantareller och pepparrot, receptet är från tidningen "Buffé" och hittar ni nedan.
Torsk med gula kantareller och pepparrot 4 bitar torskrygg á 150 g 200 g + 200 g förvällda gula kantareller 200 g Philadelphiaost 2 dl färskriven pepparrot Smör till stekning 3 1/2 krm salt 2 krm vartpeppar Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Grovhacka 200 g av kantarellerna och blanda med färskost, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
  3. Smörj en ugnsfast form och lägg i torskbitarna. Krydda med 1 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar. Bred ut ett jämnt lager av kantarellfärskosten på torskbitarna.
  4. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  5. Stek resten av kantarellerna (200 g) i smör och krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
  6. Strö de stekta kantarellerna över torsken och toppa med riven pepparrot. Servera med kokt potatis.
Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc