FRENCH ONION SOUP

 
 
Hej, Jag var som sagt på ansiktsbehandling efter jobbet. Det är första gången som jag har somnat, haha! Det är svårt att inte göra det när du ligger på en uppvärmd säng, under ett mysigt täcke och någon masserar dig. Kan det bli bättre liksom? Nej det är precis vad jag behöver varje månad, jag längtar redan tills nästa gång :) Det och min klipptid som jag ska boka in snart för då har det gått 2 månader. Jag håller på att slinga tillbaka till min "normala" hårfärg så det tar väl den här gången och nästa igen, sen slipper jag klippa av mig hela håret varje gång. Jag saknar faktiskt mitt långa hår, speciellt när jag tittar på alla gamla bilder. Nej, jag är så trött på att behöva gå till frisören var och varannan månad för att hårfärgen ser tråkig ut, nu är det slut på det. Jag trodde att jag hade skrivit ner mitt recept på löksoppa men jag kan inte hitta det någonstans så det fick bli lite improvisation. Vi äter ju inte löksoppa speciellt ofta så det är inget recept jag har i huvudet men det här receptet blev riktigt gott :)  Fransk löksoppa (2 personer):4 gula lökar1 1/2 msk smör1/2 liter vatten1 hönsbuljongtärning1 dl vitt vin1 tsk vetemjöl50 g gruyèreost4 skivor baguette1/2 tsk timjan1 tsk salt1 lagerbladPepparFärsk timjan Gör såhär:1. Sätt ugnen på 250°.2. Skala och skär löken i tunna skivor.3. Stek löken i smör på medelvärme tills den blir brun, det tar ca 50 minuter. Löken ska nästan "fastna" i pannan, för det framhäver smakerna. 4. Tillsätt vin och mjöl och låt koka i ca 1 minut. Tillsätt sedan vatten, buljongtärning, vin, timjan och lagerblad, koka upp och sänk sedan värmen tills det simrar, låt soppan simra ihop i ca 20 minuter.5. Smaka av med salt och peppar.6. Skär krutonger av baguetten och stek i en panna med lite olja.7. Riv osten.8. Varva krutonger och löksoppa i ugnsfasta soppskålar, toppa med krutonger och riven ost.9. Gratinera i ugnen i ca 5 minuter.10. Toppa med färsk timjan. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc