FRIED PLAICE


Hej alla, Veckans första kvällsmat är serverad och uppäten och det blev smaskens. Men nästa gång vi äter spätta vill jag faktiskt prova att fritera den, kanske inte lika nyttigt, men antagligen mycket godare. Jag inbillar mig alltid att det tar mycket längre tid att fritera men det gör det egentligen inte, den sköter ju sig själv i oljan. Alex vill gärna köpa en fritös och visst hade det varit roligt men jag vill inte ha fler maskiner i köket för tillfället, det tar för stor plats. Vår lägenhet är jättefin men den som planerade lägenheten kan inte ha tänkt utifrån hur en normal människa lever för det är på tok för lite förvaringsutrymme, vilket enligt mig är riktigt dåligt. Nedan hittar du kvällens recept. Friterad spätta (2 personer): 250 g filé av rödspätta 1 dl vetemjöl 1 dl panko (japanskt ströbröd) 1 ägg Salt Peppar Blomkålsmos (2 personer): 1 blomkålshuvud 1/2 grönsaksbuljongtärning 1 liter vatten 1/2 dl mjölk 1 msk smör 1/2 dl västerbottenost, riven Salt Peppar Remouladsås (1 dl): 1 msk smörgåsgurka 1/2 dl majonnäs 1/2 dl crème fraiche 1/2 msk pressad citron 1/2 tsk dijonsenap 1 1/2 krm salt 1/2 krm vitpeppar 1/4 tsk gurkmeja Gör såhär: 1. Remouladsås: Finhacka smörgåsgurkan och blanda alla ingredienser i en skål och rör till en jämn sås. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme före servering. 2. Blomkålsmos: Ansa och dela blomkålen i små buketter, lägg ner buketterna i buljongen och koka mjuka i ca 10 minuter. 3. Häll av vattnet och pressa blomkålen med en potatispress eller mosa med en potatisstöt. 4. Lägg blomkålen i en ren kökshandduk och pressa ut överflödig vätska. 5. Mixa med mjölk, smör och riven ost. 6. Krydda med salt och peppar. 7. Panerad spätta: Häll upp mjölet i en djup tallrik. 8. Knäck ägget i en annan djup tallrik och vispa upp det med lite vatten. 9. Häll upp ströbrödet i en tredje djup tallrik. 10. Torka av filéerna med papper och salt och peppra. 11. Panera fisken genom att först doppa den i mjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbrödet. 12. Stek fisken i smör. 13. Servera fisken med blomkålsmos, remouladsås och gröna ärtor. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc