GÅSAMIDDAG

Hej alla,

Vi ska snart till mina föräldrar på gåsamiddag och jag fick i uppgift att göra en äppelpaj så jag har precis tagit ut äppelpajen från ugnen 😊 Mmm så gott det luktar. Det är nog första gången jag gör en äppelpaj? Haha! Mina svärföräldrar var här när jag gjorde den så Inger var snäll och hjälpte till. Det är ju så himla lätt att göra och så är det så gott 😍 Det enda jag glömde som jag ville ha i var kanel men den blir säkert god ändå 😃


​Knäckig äppelpaj:

​6 äpple, Ingrid Marie

1 1/2 dl strösocker 

150 g smör

1/2 tsk bakpulver

1 1/2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 msk sirap

1 tsk strösocker

1 tsk kanel 

Nötter


Gör såhär:

​1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.

3. Lägg äpplena i en pajform och strö över 1 tsk strösocker och kanel. 

4. Smält smöret och tillsätt strösocker, havregryn och bakpulver. 

5. Blanda ner vetemjöl till du får en smet, ca 2 dl. 

6. Bred smeten över äpplena. 

7. Ringla sirap över och grädda i ugnen i 25 minuter. 


Lycka till!


Kram C 

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc