GODASTE PANNKAKORNA


God morgon! För er som missade det i onsdag, här kommer receptet på mina goda pannkakor igen. Plus att jag såg att jag hade glömt mjölken i receptet (sorry). Jag var tvungen att prova det igen för att se om receptet var bra eller om jag bara hade tur när jag gjorde pannkakorna, men pannkakorna blev lika goda i dag så det här receptet kan jag verkligen rekommendera. Tips, häll inte på för mycket smet, det ska verkligen så lite så att du "reagerar" att det är lite smet. Jag glömde bort att mäta men nästa gång jag gör pannkakor ska jag se hur mycket smet jag häller på åt gången.  Pannkakor med frasiga kanter (4-5 st pannkakor):1/2 dl vetemjöl1 dl rågsikt3 1/2 dl mjölk1 nypa salt1 ägg1 msk smör  Gör såhär:1. Blanda mjöl och salt i en bunke. 2. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.3. Knäck i ägget och vispa i resten av mjölken.4. Låt smeten svälla i ca 20 minuter.5. Smält 1 msk smör och vispa ner det i smeten.6. Se till att stekpannan är riktigt varm innan du börjar grädda dina pannkakor. 7. Lägg en rejäl klick smör i stekpannan och häll sedan ner smeten, luta stekpannan åt olika håll för att fördela smeten.8. Sänk värmen till 6-7 och grädda tills ytan blir matt, det tog ca 2 minuter. Stressa inte, då är det bättre om du lyfter försiktigt på kanten och tittar hur pannkakan ser ut. 9. Vänd på pannkakan och grädda den andra sidan, i ca 1 minut. 10. Lägg pannkakan på ett galet och sätt in i ugnen på låg värme, max 100°, under tiden som du grädda de andra pannkakorna.11. Servera pannkakorna med grädde och sylt. Lycka till! Kram C 

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc