GRANOLA


God morgon! I dag vaknade jag 05.00 och var jääättehungrig så jag åt lite yoghurt med mina goda granola, receptet hittar du nedan :) Det var längesedan jag åt det nu, för när jag äter yoghurt på jobbet brukar det bara bli att jag blandar linfrön, pumpakärnor och solrosfrön. När jag körde till jobbet så snöade det, jag förstår mig inte på vädret. Jag som nästan lagt undan min vinterjacka, hehe! Receptet på granolan är så himla enkelt och det är lätt att ta bort/lägga till ingredienser. Jag har gjort granolan ett antal gånger och mitt tips är att, tänk verkligen på att röra om hela tiden, tror mig, det är värt det istället för att stå där med en bränd granola som jag gjorde en gång. Granola (1 stor burk): 2 dl hackad mandel 2 dl hackade hasselnötter 1 dl solrosfrön 1 dl pumpakärnor 1 dl kokosflingor 1 dl hackade soltorkade aprikoser 1/3 dl hela linfrön 1 tsk vaniljpulver 1 msk kakao 2 msk kokosfett Gör såhär: 1. Smält kokosfettet till flytande konsistens. 2. Sätt ugnen på 150°. 3. Blanda alla ingredienser (utom aprikoserna) och fördela på en plåt med bakplåtspapper. 4. Rosta allt i ca 30 minuter, rör om ofta. Första gången jag gjorde granola, brände jag den för att jag väntade i 1 minut, så det gäller att vara vaksam. Jag brukar alltid röra om var 5:e minut de första 20 minuterna och var 2:e minut de sista 10 minuterna. 5. Blanda ner grovhackade aprikoser. Lycka till! Ha en underbar fredag! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc