GRATINERAD HUMMER, TILL FRUKOST

God morgon,

I går åt vi gratinerad hummer och det blir alltid så mycket röra över, vilket innebär att du kan äta en eller två mackor med hummeröra till frukost - vilken lyx! Så det är precis vad jag ska göra nu efter en lång promenad med vagnen 😊 Har ni förresten smakat de nya ostbågarna, med smak av holiday? Åh så goda! Ni som gillar holiday dipmix kommer älska dem 😍


Gratinerad hummer (2 personer huvudrätt/4 personer förrätt):

2 humrar

3 schalottenlökar

2 persiljestjälkar

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1 dl vitt vin

3 dl grädde

2 äggulor

1 dl riven ost, lagrad

Salt

Peppar


Gör såhär:

1. Dela hummern längs med kroppen och ta ut köttet och dela i grövre bitar. Krossa klorna och ta ut köttet.

2. Skala och finhacka löken.

3. Skölj, ansa och finhacka svampen.

4. Smält smöret i en stekpanna och stek lök och svamp så att det får en jämn yta. Tillsätt sedan persiljan.

5. Pudra över mjölet och rör om.

6. Häll i vinet och grädden och rör om, låt sjuda i 10 minuter.

7. Riv osten och separera äggulorna från äggen.

8. Ta bort stekpannan från spisen och rör ner osten och äggulorna.

9. Smaka av med salt och peppar.

10. Lägg några hummerbitar i skalen och resten i röran och fördela sedan röran i skalen.

11. Gratinera i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter.

12. Servera.


Lycka till 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc