GREAT COMBINATION

I dag var jag smart nog att ha med mig lite bär och nötter till jobb. Jag blir alltid sugen på någonting vid den här tiden (14-14.30) och då finns risken att något onyttigt slinker ner men inte i dag. Jag har börjat använda tidsinställda inlägg, som nu, supersmart! Du som bloggar vet att det tar en hel del tid och därför är det skönt att kunna förbereda inläggen och bara trycka på ”publicera”. Gårdagens husvisning var tyvärr ingen hit. Huset kom ut på HittaHem förra helgen och eftersom det kommer ut som ”snart till salu” får du i princip endast reda på adress, pris, bostadstyp och boarea. Det är en smart idé eftersom de mest seriösa spekulanterna lockas och bokar en tid för visning. Huset renoverades 2007 men tyvärr såg du att allt var slarvigt gjort och det kändes inte som att säljarna anstängts sig med att städa eller någonting, vilket ger mig ett dåligt intryck. Jag tycker att en noggrann städning i kök och badrum är mycket viktig, men det såg inte ut som att de hade städat i ett av badrummen på flera veckor. Vi ska faktiskt titta på ett annat hus på söndag, som ligger på samma gata konstigt nog. De här kedjehusen som vi tittar på har en typ av carport som många väljer att fixa till för att få lite större boarea. Huset som vi ska titta på har inte den här tillbyggnaden, vilket kan vara till en fördel för då har du möjlighet att göra det som du själv vill och ordentligt. Haha! Vi får helt enkelt se på söndag. I kväll ska jag prova ett nytt recept på fläskpannkaka som jag fick från min systers tidning från deras matkasse. Fördelen med det här receptet är att det innehåller fler ägg än vad det receptet gör som jag brukar använda, vilket jag inte har tyckt om. Så jag hoppas verkligen att det blir gott. Receptet hittar du nedan. Fläskpannkaka (2 personer):

1 ¾ dl vetemjöl

3 dl mjölk

3 ägg

½ tsk salt

1 krm vitpeppar

200 g tärnad bacon

100 g vitkål

½ äpple

1 msk olivolja

1 msk citronsaft

1 krm flingsalt

½ krm grovmalen svartpeppar

Lingon

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Vispa mjöl och mjölk så att alla klumpar försvinner.

3. Tillsätt ägg, salt och vitpeppar.

4. Stek baconen lite lätt krispigt. Lägg det sedan i en ugnsform.

5. Häll smeten över baconen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

6. Finstrimla vitkål, kärna ur och tärna äpplet.

7. Blanda olivolja, citron, salt och peppar. Blanda ner kålen och äpplet och rör runt.

8. Servera fläskpannkakan med vitkålssallad och lingon.

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc