HEMGJORD GRANOLA

God morgon måndag,

Det var så himla längesedan jag gjorde granola och efter att ha sett en bild på Instagram blev jag sugen på att göra det igen. Receptet på granolan är superenkelt och det är lätt att ta bort/lägga till ingredienser. Jag har gjort granolan ett antal gånger och mitt tips är att, tänk verkligen på att röra om hela tiden, tror mig, det är värt det, istället för att stå där med en bränd granola som jag gjorde en gång 😁

Granola (1 stor burk):

2 dl hackad mandel

2 dl hackade hasselnötter

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl kokosflingor

1 dl hackade soltorkade aprikoser

1/3 dl hela linfrön

1 tsk vaniljpulver

1 msk kakao

2 msk kokosfett


Gör såhär:

1. Smält kokosfettet till flytande konsistens.

2. Sätt ugnen på 150 grader.

3. Blanda alla ingredienser (utom aprikoserna) och fördela på en plåt med bakplåtspapper.

4. Rosta allt i ca 30 minuter, rör om ofta. Första gången jag gjorde granola, brände jag den för att jag väntade i 1 minut, så det gäller att vara vaksam. Jag brukar alltid röra om var 5:e minut de första 20 minuterna och var 2:e minut de sista 10 minuterna.

5. Blanda ner grovhackade aprikoser.


Lycka till 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc