HEMMAGJORDA MÜSLIBARS

Müslibars eller granolabars är perfekta att ta fram som mellanmål eller om du bara är sugen på någonting. De innehåller nyttiga, mättade fetter som mättar magen på ett behagligt sätt. Nu innehåller de här kondenserad mjölk så det finns nytrare müslibars - det kommer recept på nyttiga inom kort.

Barnen älskar dem så jag slänger alltid ner två, tre stycken i väskan när vi ska ut på äventyr. Välj müsli som passar alla i familjen, tänk på att inte använda för stora nötter i barnens bars.

Hemmagjorda müslibars (15 stycken):

250 g müsli

1 burk kondenserad mjölk, 400 g


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.

2. Rör ihop valfri müsli och kondenserad mjölk.

3. Häll ner blandningen i en springform.

4. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter.

5. Låt formen svalna, ta bort kanten efter 20 minuter.

6. Skär kakan i lagom stora munsbitar.

7. Ställ in i kylskåpet i cirka 1 timme.

8. Förvara i en burk med lock.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar