Gör såhär:
1. Klyv hummern och ta ut köttet. Spara klorna till garnering.
2. Finhacka lök och vitlök.
3. Dela och smaka chili då alla har olika styrka. Den jag hade köpt var jättestark så det blev endast en liten bit chili, men det är såklart en smaksak.
4. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chili, chiliflakes, flingsalt och hälften av persiljan.
5. Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare några minuter.
6. Häll i vin och låt små puttra i cirka 5 minuter.
7. Dela tomaterna på mitten och rör ner i kastrullen. Krossa tomaterna när de är mjuka.
8. Tillsätt hummerfond, socker och citronsaft och låt koka i några minuter.
9. Sänk värmen till tillsätt grädde.
10. Smaka av med salt, peppar och mer persilja.
11. Koka pastan enlig anvisning på förpackningen.
12. Blanda pastan med hummersåsen.
13. Servera i en djup tallrik och toppa med hummerklon och mer persilja.
Hoppas det ska smaka 🌸
Kram C