HOW TO MAKE PIZZA SAUCE

Här kommer bilder och recept på tomatsåsen från i fredags.
3. Koka upp vatten i en stor kastrull, lägg i tomaterna en kort stund.
4. Fiska upp tomaterna med en hålslev, spola i kallt vatten för att sedan skala och kärna ur. 
7. Värm upp olivoljan i en kastrull och tillsätt lök och vitlök.
8. Tillsätt krossade tomater, skållade tomater, vitt vin, tomatpuré, 5 hackade basilikablad, 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.
9. Låt såsen koka ihop tills tomaterna blir mjuka och faller sönder. Ta upp lök och vitlök från såsen. Mixa tomatsåsen med en stavmixer.
10. Sänk värmen, på med locket och låt koka i 2 timmar. Ju längre den får koka, desto godare blir den.

Tomatsås:400 g krossade tomater Mutti6 hackade solmogna röda Österlentomater 1 1/2 gul lök1 dl vitt vin 1 msk tomatpuré3 vitlöksklyftor2 msk olivolja1 tsk salt1/2 krm svartpeppar1/2 tsk strösocker10 färska basilikablad eller 1 tsk torkad basilika

Gör såhär:1. Börja med de färska tomaterna som ska skållas, skalas, kärnas ur och hackas. 
2. Skär skåror i tomaterna.
3. Koka upp vatten i en stor kastrull, lägg i tomaterna en kort stund (skalet börjar krulla upp sig när de är klara).
4. Fiska upp tomaterna med en hålslev, spola i kallt vatten för att sedan skala och kärna ur. 
5. Hacka upp tomaterna i grova bitar.
6. Skala och dela löken på mitten, skala vitlöksklyftorna och tryck med flatsidan på en kniv så att klyftorna mosas. 
7. Värm upp olivoljan i en kastrull och tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken är genomskinlig, utan att de tar färg (annars finns det risk att tomatsåsen smakar bränt) strö över socker och glasera löken. 
8. Tillsätt krossade tomater, skållade tomater, vitt vin, tomatpuré, 5 hackade basilikablad, 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.
9. Låt såsen koka ihop tills tomaterna blir mjuka och faller sönder. Ta upp lök och vitlök från såsen. Mixa tomatsåsen med en stavmixer. 
10. Sänk värmen, på med locket och låt koka i 2 timmar. Ju längre den får koka, desto godare blir den. 
11. Innan servering, häll i resten av kryddorna (5 hackade basilikablad, 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar). 
12. Om såsen är för lös, red av den med maizenamjöl utrört i lite vatten.
13. Låt tomatsåsen svalna.     

Sov gott! 
Kram C                       

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc