I LOVE WEEKENDS SO, SO MUCH

Finns det något godare än Skogaholmslimpa med konjaksmedwurst? Åh vad gott det är. Ibland blir jag bara sååå sugen på vitt bröd, som ett nybakat fransbröd, mmmm. I går bjöds det på min favorit rådjursgryta, receptet hittar du nedan. Den är superenkel och god. En gryta är perfekt om du ska ha gäster eftersom den går att förbereda. Vad ska alla göra idag? Vi ska snart gå en runda i Bokskogen. Där är så mysigt att gå nu på hösten. Plus att det är bäst att passa på innan löven faller av träden. Tänk att det är november imorgon, tiden bara springer iväg. Men det gör inte mig något för jag längtar så till december, då händer det massor med roliga saker. Rådjursgryta med grönmögelost, calvados och geléäpplen: 400 g grytbitar av rådjur 5 dl grönsaksbuljong 1 rödlök 1 gul lök 100 g små champinjoner 1 dl calvados 2 msk soja 1 tsk timjan 3 msk rönnbärsgelé 1 msk grönmögelost 1 msk smör 1 msk vetemjöl Salt Peppar Geléäpplen: 2 äpplen Pressad citron Calvados Rönnbärsgelé Gör såhär: 1. Putsa bort alla ytliga hinnor från rådjursbogen. Skär sedan köttet till jämnstora grytbitar. 2. Skala och skär löken i mindre bitar. 3. Skölj svampen och skär av en bit av foten. 4. Hetta upp en gjutjärnspanna med lock och bryn köttet i smör, tillsätt lök, svamp och kryddor. Det är viktigt att kryddorna verkligen steks i smöret för att få fram alla smaker. 5. Pudra över mjöl och häll på grönsaksbuljong och calvados. 6. Rör sedan ner soja och rönnbärsgelé. Koka upp under lock och låt sedan småputtra i minst 2 timmar, köttet blir bättre desto längre det får småputtra. 7. Tillsätt grönmögelost efter ca halva tiden och låt grytan koka resterande tid utan lock. Smaksätt med eventuellt ytterligare rönnbärsgelé. 8. Värm ugnen till 200°. 9. Skala och kärna ur äpplena. Dela och lägg dem i en ugnsform. Droppa över lite pressad citron blandad med calvados. Täck formen med folie. Stek mitt i ugnen i ca 10 minuter. 10. Fyll äpplena med rönnbärsgelé. 11. Häll i en extra skvätt calvados i grytan precis före servering. 12. Servera med pressad potatis, brysselkål och geléäpplen. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc