INGEFÄRSSHOTS


God morgon, I dag tänkte jag prova att göra min egen frukostshot som består av ingefära, citron och honung. Receptet hittar du nedan. Jag har tidigare provat en ingefärsshot som jag har köpt på ICA, men tyvärr kan jag inte komma på vad den heter, som är jättegod men det är ju så himla enkelt att göra det själv och det ska jag göra i dag :) Efter att ha googlat mig runt ser många recept likadana ut så jag valde en mix av några. Jag kommer uppdatera er senare under dagen när den är färdig så får vi se hur den blev helt enkelt :) Ingefärsshots (ca 200 ml): 200 g ingefära 1/2 liter vatten 1 1/2 msk honung 1 citron, saften Du behöver också: Termometer Gör såhär: 1. Skala och riv ingefäran grovt. Du behöver inte skala den men tvätta den noga i så fall. 2. Lägg ingefäran i en kastrull med vattnet och värm till 60°. Viktigt! Håll koll på temperaturen med en termometer. 3. Sätt på locket. 4. När blandningen är 40º, tillsätt honungen och låt dra i ca 3 timmar. 5. Tillsätt citronsaften när blandningen har svalnat till rumstemperatur. 6. Sila av med en finmaskig sil och häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. 7. Skaka flaskan innan du dricker. Tips! Ingefäran får upphettas till max 60º och honungen till max 40º om de aktiva ämnena ska behållas! Blandningen håller i ca 2 veckor i kylskåp. Starta dagen med ca 20-30 ml ingefärsshot. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc