KÅLPUDDING

Hej alla,  I dag hämtade vi vår skötbord så vi ska skriva ihop det i morgon :) Jag hoppas att det inte kommer att se allt för dumt ut i badrummet nu med tanke på att skötbordet är väldigt djupt. Äh, förhoppningsvis flyttar vi snart så slipper vi trängas här.  Vi har precis ätit kålpudding så nu ska jag lägga mig i badet. Sen måste jag göra någonting för det känns redan som att jag kommer somna snart. Jag orkar verkligen inte vara så trött som jag var i början, eller ja, början och början, min trötthet försvann inte förrän i vecka 20 typ så jag har inte ens varit "pigg" i 8 veckor, suck! 
Kålpudding med potatis och brunsås (2 personer):300 g färs500 g vitkål1/2 dl grädde1 msk sirap1 msk kalvfond1 liten gul lök1/4 dl ströbröd1 msk soja1 msk kallt vatten1 tsk ättikssprit1 tsk malen kryddpeppar1/2 tsk salt200 g potatisBrunsås:1 msk smör1 msk vetemjöl1 köttbuljongtärning3 1/2 dl vatten1 dl grädde1 msk svartvinbärsgelé/svartvinbärssaft2 tsk soja3 droppar koloritSaltVitpeppar Gör såhär:1. Kålpudding: Sätt ugnen på 200°.2. Skär bort roten på kålen och grovhacka den.3. Bryn kålen i smör.4. Tillsätt sirap och ättikssprit och krydda med en nypa salt och lite vitpeppar.5. Låt ströbrödet svälla i grädden i ca 5 minuter.6. Skala och riv löken.7. Blanda färs, lök, ströbrödsblandning, kalvfond, soja, vatten, kryddpeppar, salt och peppar.8. Lägg hälften av kålen i botten på en form, lägg sedan färsen ovanpå och avsluta med ett sista lager av kål.9. Grädda kålpuddingen i mitten av ugnen i ca 35 minuter.10. Skala och koka potatisen.11. Brunsås: Smält smöret i en kastrull.12. Ta av kastrullen från plattan och pudra över mjölet.13. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt buljongen under omrörning.14. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter.15. Tillsätt sedan grädde, soja, kolorit, salt och vitpeppar.16. Servera kålpuddingen med potatis, brunsås, rårörda lingon och ättiksgurka. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc