KAMERAN BAKOM BLOGGEN

Först och främst, tack snälla för alla fina kommentarer om mina bilder. Jag får ofta frågan om min kamera, tar jag med systemkamera eller med mobil? För ca 3 1/2 år sedan köpte jag ett objektiv (Sony Cyber-shot DSC QX100) som förvandlar din mobil till en kamera som fotograferar i HD-kvalitet. Mitt objektiv har 20,2 megapixlar vilket är väldigt bra och det syns på bilderna. Objektivet kopplas till mobilen via wi-fi och på så sätt kommer bilderna direkt till mobilen. Det enda du behöver göra är att ladda ner en app (PlayMemories 3.1) som du fotograferar genom.
Har du ett minneskort i objektivitet kan du till och med använda det som en kamera, det vill säga att den inte behöver vara kopplad till din mobil.
Enda nackdelen med objektivet är att du först måste byta till objektivets wi-fi, sedan gå in i appen och fotografera. Detta gör att det är svårt att fotografera Philip om han till exempel gör något gulligt. Det är väl den enda nackdelen. Har du en kamera eller mobilen räcker det ju att du startar den.
Det var trots allt mer än 3 år sedan jag köpte det här objektivet så det borde finnas många kameror som är bra för till exempel bloggare ☺️
För er som har en systemkamera och som fortfarande vill använda den men på ett smidigt sätt, köp den här från Apple.

När det kommer till mina bilder, så använder jag allt som allt tre appar där jag redigerar mina bilder. Jag börjar först med att ljusa upp mina bilder, det gör jag 99 % av alla gånger och det gör jag i "Facetune" (tror det är en betalapp). När jag har gjort det leker jag lite med färgerna i appen "VSCO" (appen är gratis men många filter kostar, jag har köpt till filter). Jag använder aldrig samma filter eftersom varje bild skiljer sig från den andra. Mina favoritfilter är A5, B3, H4, HB1, HB2, K3, N1, S2 och S3. Tillslut beskär jag bilden i "whitagram" (appen är gratis) och lägger på en ram runt bilden.

Jag hoppas att det var svar på alla era frågor ☺️💕 Om inte, ställ gärna frågan igen så får jag försöka förklara en gång till!

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc