KATRINPLOMMON- OCH PÄRONPURÉ

God morgon!

Även om Philip inte har problem med magen äter han katrinplommonpuré varje dag. Det passar både på gröten och till mellis. I förra veckan började jag koka egen puré och när jag var färdig frågade jag mig varför jag inte hade gjort det här tidigare, för det var så enkelt och jag kan erkänna att jag själv tycker att det är väldigt gott 😊 I början var det väl mycket för att jag ville ha barnmatsburkar hemma men i går hittade jag världens finaste burkar som jag tänkte visa er senare 😍


Katrinplommon- och päronpuré (4 barnmatsburkar á 125 g):

200 g torkade katrinplommon

2 päron

Vatten


Gör såhär:

1. Skala, kärna ur och dela päronen i bitar.

2. Lägg plommon och päron i en kastrull och täck med vatten.

3. Koka tills allting är mjukt, cirka 15 minuter.

4. Häll av vattnet i en bunke och mixa frukten till en puré.

5. Tillsätt kokvatten om du vill ha en lösare puré.

6. Häll upp i glasburkar och låt svalna.


Tips!

Frys in burkarna och ta fram och tina när din bebis ska äta nästa gång.

Burkarna håller i några dagar i kylskåpet, betydligt mycket längre än köpa burkar.


Lycka till 💗

Kram C

  • BARNMAT

Gillar

Kommentarer

hannagothberg
hannagothberg,
Ha en härlig dag! KRAMIS 😃
nouw.com/hannagothberg

Instagram @inthemakingbyc