KORV STROGANOFF

 Hej alla, Det blev ingen husvisning i dag för vi kom fram till att det är för mycket som behövs renoveras och det är vi inte sugna på för tillfället. Vi ska på fler visningar den här veckan, så vi får hoppas på det bästa. Jag kommer att sakna vår lägenhet men det ska faktiskt bli skönt att flytta till hus (när vi nu gör det) haha. Det jag saknar mest är en trädgård så jag hoppas verkligen att vi hittar något hus som vi tycker om snart :) Istället för husvisning blev det en lång promenad med Alex. Brrr, det är riktigt kallt ute, solen lurar en ibland. Haha!  Vi har precis ätit korv stroganoff, alltid lika gott enligt mig. Alla våra korvrätter blev ännu godare efter att vi börjat använda Scans ekologoiska falukorv, det är stooor skillnad. Jag fick tips av en läsare att prova kalkonfalukorv, vilket jag faktiskt har glömt bort om jag ska vara ärlig men jag ska försöka komma ihåg det nästa gång jag handlar mat. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen lägga mig i sängen och titta lite på tv. Korv stroganoff (4 personer):800 g falukorv2 små gula lökar2 tsk dijonsenap3 msk tomatpuré2 1/2 dl grädde1/2 dl mjölk1/2 tsk persiljaSaltPeppar Gör såhär:1. Skala och grovhacka löken.2. Låt löken svettas i en stekpanna med smör under tiden du förbereder korven.3. Dra av skinnet på falukorven och skär i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela sedan varje korvskiva så att det blir 4 stycken stavar.4. Lägg korvstavarna i en stekpanna och tillsätt eventuellt ytterligare matfett och stek i ca 3 minuter.5. Tillsätt senap, tomatpuré och persilja och rör om.6. Späd korvgrytan med mjölk och grädde och låt småputtra i ca 5 minuter.  7. Smaka av med salt och peppar.8. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lycka till!  Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc