KORVSOPPA

Här kommer en ny "hittepå rätt" som vi lagade i förra veckan - korvsoppa. Påminner lite om Minestrone fast med potatis istället för pasta. Väldigt lättlagad och passar både stora och små magar. Jag tycker om stark mat och tar gärna extra cayennepeppar men det bestämmer man själv, krydda och smaka.

Korvsoppa (4 personer):

300 g chorizo

150 g potatis, fast

150 g kålrot

2 morötter

250 g broccoli

2 tomater

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 1/4 liter vatten

3 tärningar grönsaksbuljong

2 dl vitt vin

2 msk olja

Basilika

Cayennepeppar

Chiliflakes

Timjan

Honung

Salt

Svartpeppar

Till servering:

Timjan, färsk

Créme fraiche

Bröd


Gör såhär:

1. Skala och tärna potatis och kålrot.

2. Skala och skär moroten i slantar.

3. Ansa och skär av buketterna på broccolin.

4. Skala och finhacka lök.

5. Skölj och skär tomaterna i mindre bitar.

6. Skär korven i slantar.

7. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chili och morötter i 2 minuter.

8. Tillsätt potatis, kålrot och tomat och låt fräsa med i ytterligare 2 minuter.

9. Häll på vinet och låt puttra i några minuter.

10. Tillsätt sedan buljong, basilika, cayennepeppar och timjan.

11. Blanda ner korvslantar och broccolibuketter och låt soppan puttra till allting är mjukt eller önskad konsistens.

12. Smaka av med honung, salt och svartpeppar.

13. Servering: Toppan soppan med färsk timjan, en klick créme fraîche och en färsk brödbit.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

  • SOPPOR

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Men va gott !!
nouw.com/eschutz
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Ja, du måste prova 😍
nouw.com/inthemakingbyc
sweetwords
sweetwords,
inthemakingbyc
inthemakingbyc,

Instagram @inthemakingbyc