KRÄMIG PASTA MED VITLÖKSFRÄSTA CHAMPINJONER

Go'kväll 🌙

En krämig pasta är en perfekt vardagsrätt om du frågar mig. Så enkelt, men ändå så gott. Du bara måste prova. Receptet hittar du nedan som vanligt 😘 Jag älskar att laga mat men ibland är det skönt när maten knappt tar 30 minuter att tillaga. Det bästa med den här typen av pastarätt är att du kan slänga i precis vad du vill, vilket gör det enkelt för dig att bli av med mat i kylskåpet som du kanske hade fått slänga annars.

Krämig pasta med vitlöksfrästa champinjoner (4 portioner):

400 g spagetti

Parmesanost

Vitlöksfrästa champinjoner:

250 g champinjoner

4 vitlöksklyftor

1/2 gul lök

1 dl vitt vin

2 dl gräddmjölk

1 msk olivolja

2 msk smör

1/2 citron, skalet + saften

2 msk färsk persilja, hackad

25 g parmesanost

Salt

Peppar


Gör såhär:

1. Vitlöksfrästa champinjoner: Skala och finhacka lök och vitlök.

2. Skölj och klyfta svamparna, jag delade varje svamp i fyra bitar.

3. Hetta upp olja i en panna och fräs lök, vitlök och svamp i några minuter.

4. Sänk värmen och tillsätt smör och stek i ytterligare 1 minut.

5. Tillsätt grädde, vin, citron, ost och persilja, smaka av med salt och peppar.

6. Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

7. Häll av vattnet och lägg ner pastan i såsen, rör runt.

9. Toppa med parmesanost och färsk persilja.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar