KRYDDIGT BANANBRÖD

Släng aldrig övermogna bananer - de är så goda att baka med. Jag använde mina i det här förbaskat goda bananbrödet. Ett smakrikt, nyttigt och mättande bröd som passar perfekt både till frukost, mellanmål eller fika.

Kryddigt bananbröd (1 bröd):
400 g mogna bananer
1 1/2 dl havregryn
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
3 ägg
50 g lönnsirap
50 g kokosolja
1/2 msk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk ingefära
1 krm muskot
1 krm salt
Garnering:
1 banan
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Smörj och bröa en brödform.
3. Blanda alla torra ingredienser.
4. Vispa ägg och sirap pösigt, cirka 3 minuter.
5. Mosa bananerna och rör ner i äggblandningen.
6. Vänd ner de torra ingredienserna.
7. Smält oljan och låt svalna något.
8. Tillsätt oljan i en tunn stråle.
9. Häll smeten i brödformen, toppa med en banan som du har skurit på mitten.
10. Grädda i cirka 50-55 minuter.
11. Låt svalna i 10 minuter.
Hoppas det ska smaka 🌸
Kram C
Gillar
ElinKristiansen, andrealinde och gillar detta
Kommentarer

Andreatherese,
Det ser så jävla gott ut, måste testa!
nouw.com/andreatherese
inthemakingbyc,
Tack snälla! Det är väldigt gott!
nouw.com/inthemakingbyc
Mammatillhmv,
Det måste jag pröva 😀
nouw.com/mammatillhmv
inthemakingbyc,
Det tycker jag 😍 Behövs knappt något pålägg.
nouw.com/inthemakingbycJennie
, Låter jättegott!! Har dock inget mandelmjöl hemma, kan jag använda något annat?