LASAGNA

Hej hopp :) Jag ligger helt utslagen i soffan, matkoma. Men oj så god min lasagne blev, receptet hittar du nedan. Receptet är Per Morbergs som jag har modifierat lite. Vi gick upp till Triangeln efter jobbet i dag och jag köpte 3 par gravidbyxor, äntligen hittade jag rätt storlek, alla från H&M faktiskt. Det kommer bilder i morgon. Nu ska vi titta på film. Lasagne (4 personer): 500 g färs 1 gul lök 5 vitlöksklyftor 1 morot 150 g champinjoner 3 msk tomatpuré 1 burk passerade tomater Salt Peppar Smör 10 lasagneplattor 100 g riven ost Bechamel: 7 dl mjölk 2 dl vispgrädde 100 g smör 1 dl vetemjöl Muskotnöt Salt Peppar Gör såhär: 1. Hacka lök och svamp. 2. Skala och riv moroten. 3. Fräs köttet i en panna med smör tills det blir brynt. 4. Fräs sedan lök, vitlök, svamp och morot och fräs tills det blir gyllenbrunt i en annan panna. 5. Avsluta med att ha i tomatpuré. 6. Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta och tillsätt de passerade tomaterna, smaka av med salt och peppar. 7. Låt alltsammans puttra i minst 1 timme. 8. Värm upp grädde och mjölk. 9. Smält smöret i en annan kastrull och pudra över mjölet, rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. 10. Slå i den varma gräddmjölken, lite åt gången och rör om så den blir slät och fin. 11. Låt sjuda i ca 5-10 minuter. 12. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. 13. Sätt ugnen på 200°. 14. Lägg lasagneplattor i botten på en form. 15. Varva med ett lager bechamelsås och riven ost och ett lager med köttfärs. 16. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta med ett sista lager av köttfärs, bechamelsås och riven ost. 17. Grädda lasagne i 30 minuter i ugnen. 18. Servera med rivna morötter och körsbärstomater. Lycka till! Sov gott! Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc