LASAGNE

Hej alla, Vi skulle egentligen ätit lasagne i går men vi blev hembjudna till Alexanders föräldrar på grönsakssoppa med frikadeller, en av mina favoritsoppor :) Därför fick vi äta lasagne i dag och eftersom jag lagade den i söndags fick det tyvärr bli gamla bilder här på bloggen. I morgon är det bakad potatis med tonfiskröra. Det ska bli spännanade och se om jag tycker om det för jag tror faktiskt att jag är mer för smör, men vi får se. Här kommer receptet på min lasagne. Lasagne (4 personer): 500 g färs 1 paket bacon 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1 morot 1 burk krossade tomater 2 msk tomatpuré Färska lasagneplattor 50 g riven ost Salt Peppar Bechamel: 7 dl mjölk 2 dl vispgrädde 1 dl vetemjöl 100 g smör Muskotnöt Gör såhär: 1. Lasagne: Skala och hacka lök. 2. Skala och riv moroten. 3. Fräs köttet i en panna med smör tills det blir brynt. 4. Fräs sedan lök, vitlök och morot och fräs tills det blir gyllenbrunt i en annan panna. 5. Avsluta med att ha i tomatpuré. 6. Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta och tillsätt de passerade tomaterna, smaka av med salt och peppar. 7. Låt alltsammans puttra i minst 1 timme. 8. Bechamel: Värm upp grädde och mjölk. 9. Smält smöret i en annan kastrull och pudra över mjölet, rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. 10. Slå i den varma gräddmjölken, lite åt gången och rör om så den blir slät och fin. 11. Låt sjuda i ca 5-10 minuter. 12. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. 13. Sätt ugnen på 200°. 14. Montera lasagne: Lägg lasagneplattor i botten på en form. 15. Varva med ett lager bechamelsås och riven ost och ett lager med köttfärs. 16. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta med ett sista lager av köttfärs, bechamelsås och riven ost. 17. Grädda lasagnen i 30 minuter i ugnen. 18. Servera med rivna morötter och körsbärstomater. Lycka till! Kram C

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Instagram @inthemakingbyc