LASAGNE MED RICOTTA OCH SPENAT

Vet ni inte vad ni ska äta till middag i dag? Då kan jag varmt rekommendera den här vegetariska lasagnen som jag slängde ihop i fredags. Har lagat lasagne med ricotta och spenat tidigare men hade inte kvar recept så jag fick prova mig fram igen och den blev verkligen supergod! Glöm inte de soltorkade tomaterna 👌🏼
Lasagne med ricotta och spenat (2 personer):
400 g färsk spenat
1 kruka basilika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g ricotta
125 g mozzarella
30 g pinjenötter
1 msk smör
1 nypa flingsalt
100 g soltorkade tomater
12 bönlasagneplattor
Bechamelsås:
50 g smör
1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
Muskotnöt
Svartpeppar
Gör såhär:
1. Om du har färsk spenat, skölj och ansa den.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
4. Grovhacka basilika.
5. Stek spenat, basilika, lök, och vitlök till det blivit mjukt, cirka 10 minuter.
6. Rör ner pinjenötter och krydda med flingsalt.
7. Bechamelsås: Värm mjölken på svag värme.
8. Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner mjölet.
9. Tillsätt mjölken, lite i taget, till du har fått en tjock sås. Låt koka i cirka 5 minuter.
10. Krydda med muskotnöt och peppar.
11. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
12. Dela soltorkade tomater och mozzarella i mindre bitar.
13. Vänd ner ricottan i spenaten.
14. Montering: Varva lasagneplattor, spenatröra, bechamelsås, soltorkade tomater och mozzarella till alla lasagneplattor är slut.
15. Tillaga i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
16. Servera tillsammans med rivna morötter.
Hoppas det ska smaka 🌸
Kram C
ÄLSKAR LASANGE😍 kika gärna in min blogg <3
Me too 😍 Fin blogg.
Så gott
Riktigt gott 😍
Supergott 😍
Mmm 😃
Mmmm såg jättegott ut! Detta ska jag verkligen prova någon dag! 😊
Tack snälla 🙏🏼 Det tycker jag verkligen att du ska göra.